Hallo,

Ergens in Januari afgelopen jaar kwam de geest van Robert Louis Stevenson tot mij. Robert Louis Stevenson, schrijver van klassiekers als “Schateiland” en “Dr. Jekyll and Mr. Hyde”, en al meer dan 100 jaar dood. Robert keek me aan en zei:

En ik zei: Natuurlijk. En Robert vertelde:

Dus ja, wat moet je dan. Ik vertelde dat ik het zou doen, hij knikte vriendelijk en vervaagde toen in de duisternis. De volgende dag las ik “Schateiland”, bewerkte het tot een eigen verhaal met robots en heksen, begon alles uit te schetsen en later nog wat meer. Dit alles in ongeveer zes maanden tijd, natuurlijk.

En ik ben nog steeds niet klaar. Ik ben op ongeveer driekwart met uitgewerkte schetsen, maar dat is bij mij altijd het meeste werk. Ik teken vrij rap als ik eenmaal weet wat ik wil tekenen (en hoe, en waarom, en hoezo niet anders). Dus ik wil bij deze wat laten zien. Deels om een inkijkje te geven in de chaos die mijn hoofd heet. Deels om mijn schuldgevoel weg te schrijven over het weinig updaten van Rood Gras. Dus, hier gaan we!

Oh, bij het schetsen heb ik overigens kleurstiften gebruikt. Geen potlood, gewoon lekker felle kleurtjes. Dat werkt goed en ik word er vrolijk van, dus dat is een win-win-situatie.

Dus dit:

Verandert dan in dit:

Of, nog iets verder, dit:

Het heet trouwens “De legende van Kapitein Salami”. Kleine schets voor de cover in zuurstokkleurtjes:

Enkele kleine stukjes uitgelicht die ik in schets wel aardig vind:
En dit komt er in, maar daar moet nog wat aan worden gesleuteld:

Dus je ziet, er is nog wat werk te doen. En het duurt heel lang en het is mijn meest ambitieuze project ooit. Voorheen deed ik strips van maximaal 4 pagina’s. Dit moeten er 48 worden, full-colour. Ik voorzie veel avonden en nachten met koffie en muziek en bambambam doorgaan.

Ik voorzie ook dat Rood Gras even op een lager pitje wordt gezet, en ik er begin volgend jaar weer mee verder ga. Misschien dat ik de uitgewerkte pagina’s hier in de herfst en winter plaats als webcomic. Moet ik nog over nadenken.

Dus, dit was even een kleine sneak-peek. Hoop dat je er iets aan vond, Lezer. Arrrr.

Stuur deze blog door:
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS